CyberAgent: Siber güvenlik sorunlarını çözmeye yönelik bir eğitim platformu
Küçük ve orta ölçekli işletmelerin çoğunluğu BT kullanıcılarıdır. Yaygın bir eğilim, işletmelerin siber saldırılara karşı savunmasız olması ve bu durumun mali kayıplara ve itibar kaybına yol açmasıdır. Bu savunmasızlık genellikle yetersiz siber güvenlik önlemleri, personel eksikliği, beceri eksikliği ve diğer siber direnç sorunlarından kaynaklanmaktadır.
Siber güvenlik önlemlerine yönelik artan talebi karşılamak amacıyla Vilnius Üniversitesi, yedi Avrupa ülkesinden ortaklarla üç yıllık CyberAgent projesini uygulamaktadır. CyberAgent projesinin temel amacı, girişimcilikte siber güvenlik bilgi ve becerilerini artırmak için bir platform oluşturmaktır. Proje, küçük ve orta ölçekli organizasyonların çalışanlarına, yükseköğretim kurumlarına ve mesleki eğitim kurumlarına fayda sağlamak üzere tasarlanmış olup, bu eğitim materyallerini ilgili girişimlerinde uygulamalarını sağlamayı hedeflemektedir.
Proje, mesleki ve yüksek öğrenim öğrencileri için eğitim materyallerinin geliştirilmesi için bir temel olarak kullanılacak olan bir araştırma çalışmasını öngörmektedir. Program, küçük ve özel organizasyonların çalışanlarına özellikle kadınların dahil edilmesine odaklanarak eğitim sağlayacaktır. Ayrıca proje, yüksek öğrenim kurumları, mesleki eğitim sağlayıcıları, küçük ve orta ölçekli işletmeler ve organizasyonlar arasında siber güvenlik uygulamaları konusunda iş birliği ve iyi uygulamaların paylaşımını teşvik etmektedir.
CyberAgent projesi bu yılın başlarında, Temmuz ayında başlatıldı ve uzaktan yürütüldü. 3 ve 4 Ekim tarihlerinde, tüm proje ortaklarının temsilcileri, projenin sonraki içerik geliştirme faaliyetlerini, belirlenen hedeflerin gerçekleştirilmesini, proje yayılımını, siber güvenlik sorunlarının zorluklarını ve birçok diğer proje faaliyetlerini tartışmak üzere Vilnius Üniversitesi Kaunas Fakültesi'nde bir toplantıya katıldı. CyberAgent projesi, Erasmus+ programı tarafından desteklenmektedir. Proje konsorsiyumu, yüksek öğrenim, mesleki eğitim, kar amacı gütmeyen kuruluşlar ve iş sektörlerini temsil eden aşağıdaki kuruluşlardan oluşmaktadır:
CyberAgent projesi, Erasmus+ programı tarafından desteklenmektedir. Proje konsorsiyumu, yüksek öğrenim, mesleki eğitim, kar amacı gütmeyen kuruluşlar ve iş sektörlerini temsil eden aşağıdaki kuruluşlardan oluşmaktadır:
Vilnius Üniversitesi (Litvanya)
Liceul Tehnologic, “Grigore C. Moisil” Buzau (Romanya)
Women4Cyber Mari Kert - Saint Aubyn Vakfı (Belçika)
Ecosistemas Virtuales Y Modulares SL (İspanya)
Prios Kompetanse AS (Norveç)
Teknopark Istanbul Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi (Türkiye)
Hackeru Polska Spolka Z Ograniczona Odpowiedzialnoscia (Polonya)
Olemisen Balanssia Ry (Finlandiya)
Proje koordinatörü - Vilnius Üniversitesi Kaunas Fakültesi.
Proje lideri Dr. Renata Danielienė, Sosyal Bilimler ve Uygulamalı Bilgi Enstitüsü.
Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir. Görüş ve düşünceler yalnızca yazar(lar)ınkilerdir ve Avrupa Birliği'nin veya Avrupa Eğitim ve Kültür İcra Komitesi'nin (EACEA) görüşlerini yansıtmayabilir. Ne Avrupa Birliği ne de EACEA bunlardan sorumlu tutulamaz.